Inici

Associació de Detectoristes de Catalunya

                           US DONA LA BENVINGUDA A LA NOSTRA WEB

 

L’any 2013, i amb la següent denominació, ADC, és constitueix l’entitat associativa i sense ànim de lucre, que reuneix a tots els detectoristes de Catalunya, i de territoris de l’extraradi com Andorra, la Catalunya Nord o la Franja de Ponent.

Des dels seus inicis, l’associació es va vincular directament amb la Federación Española de Detección Deportiva, FEDD, la qual l’associació ADC, és membre oficial dins la federació.

Com ha objectius fundacionals i fonamentals que té l’associació, és un estricte respecte pel patrimoni històric i el medi ambient. En aquesta línia, l’Associació de Detectoristes de Catalunya rebutja profundament tot acte que atempti sobre els nostre patrimoni col·lectiu així com el medi ambient.

Per tant, l’Associació de Detectoristes de Catalunya, com el seu nom ho indica, reuneix els detectoristes de Catalunya, que compleixen estrictament aquest codi ètic obligatori per a poder ser membres de l’associació i de la Federació, a Catalunya i a Espanya. Per tant, ADC i la FEDD, garanteixen l’estricte respecte al patrimoni històric i al medi ambient per part de tots els seus socis-membres, de les dues entitats.

Que vol dir detectorista?

Detectorista:

Tota persona que utilitza un detector de metalls amb fins no econòmics. Que realitza aquesta activitat, com una activitat lúdica i de lleure. En cap cas, un detectorista fa servir el detector de metalls en zones protegides per patrimoni, ni en els espais protegits dels jaciments, i tampoc en parc naturals. Tota persona que no respecta aquest codi ètic, passa a anomenar-se, espoliador.

Els serveis de suport i les actuacions que ADC ofereix a les entitats son varies:

ADC disposa d’un nombre important de socis totalment compromesos amb el patrimoni històric i el medi ambient i amb experiència en tasques de col·laboració amb entitats públiques. Per tant, l’associació gràcies als seus socis membres, disposa de molts detectors de metalls (terrestres i subaquàtics) per a poder treballar i utilitzar-los en diferents sectors públics i privats.

-Patrimoni arqueològic:

ADC, com ha associació, pot oferir suport arqueològic en tasques com prospeccions  arqueològiques de caire extensiu o intensiu, com també en excavacions, programades o d’urgència, tant de caire terrestre com subaquàtic.

-Medi ambient i tasques de descontaminació metàl·lica:

ADC, com ha associació, pot oferir suport i ajuda en tasques de descontaminacions d’elements metàl·lics contaminants, tant en indrets naturals com urbans com , parcs naturals, parcs i jardins urbans, riberes de rius, zones agrícoles, entre d’altres indrets. Inclou actuacions terrestres i subaquàtiques.

-Protecció civil en tasques de catàstrofes públiques i naturals:

ADC, com ha associació, pot oferir suport en catàstrofes públiques i naturals, tals com accidents humans o destruccions causades per fenòmens meteorològics, on la recuperació i la recerca d’elements metàl·lics esdevé necessari. Inclou actuacions terrestres i subaquàtiques.

 

ADC, La junta directiva

Pierre Astor Sellarès (President)
Francesc SellarèsBoixader (Secretari)
Jordi Ponce Piñero (Tresorer)
Joan Suñer Ballbé (Vocal)