Resum 4a descontaminacio

El passat diumenge 19 de Març, va tenir lloc a la platja de Gavà Mar, la 4ª Descontaminació metàl·lica i per primer cop en un indret inèdit com és la platja.
Ens varem trobar a les 9.30 al restaurant Lo Pesonajes de Castelldefels platja, per gaudir d’un esmorzar casolà, amb pa torrat i tomàquet, botifarra, mongetes seques amb cansalada...etc.
Degut al molt bon temps del diumenge, les platges estaven arrebossar de gent que aprofitava el bon temps per sortir a passejar.
Aquest fet ens va fer retardar una mica el començament de la descontaminació, però al mateix temps ens va permetre fer difusió del nostre col·lectiu, ja que molta gent es va apropar a la carpa ADC per preguntar sobre l’associació i el detectors de metalls.
L’acte de descontaminació es va sumar a una acció de l’ajuntament de Gavà, de plantació de plantes que ajuden a retenir les dunes del mal temps, i per tant, es va cooperar directament amb l’ajuntament.
Detectors i voluntaris del municipi, van col·laborar en millorar una mica més el medi ambient en aquest indret de platja extreien un total de 20 kg de deixalles metàl·liques de petites dimensions.
Cap a les13:30 h varem celebrar el tradicional sorteig acompanyat del pica pica. Val ha dir que els dos detectors XP ADX, van tocar al mateix soci! Felicitats.
Volem donar especialment les gràcies als socis i amics voluntaris que van col·laborar en la descontaminació, així com també a la Sra. Mª Rosa Viladrich Lluch, tècnica de comunicació i educació ambiental del ajuntament de Gavà, pel seu excel·lent acolliment del municipi.
També cal destacar, i agrair la col·laboració activa de diverses empreses que es van sumar a la 4ª descontaminació, com són: Metaldtect, Orcrom, Ligth and Deep, revista DM i la FEDD.