Dinar de Nadal 2016

El passat dia 16 de Desembre va tenir lloc el 3r dinar de Nadal a la Masia Can Cladelles de Sentmenat, Barcelona.
En aquesta edició abans del dinar, es va fer una petita prova de destresa en la detecció i reconeixement de “targets” metàl·lics de diferents tipus, ferro, or, plata, plom i bronze.
Només un soci de tots els participants al concurs va poder endevinar en quina de les bosses amb terra que l’organització havia preparat, s’hi trobava una medalla d’or.
La majoria dels participants van confondre la bossa de la plata amb la bossa del or!
Després ens varem desplaçar a dins del menjador del restaurant Can Cladelles, per gaudir d’un dinar típicament casolà i de cuina catalana.
Just després del dinar, vam realitzar el tradicional sorteig de Nadal, que en aquesta edició l’organització va fer entrega de 2 paneres nadalenques completes, 2 potes de pernil Ibèric, i un detector Garret At Pro.
Després de tot això, dins la mateixa sala del dinar, vam procedir a fer la primera i oficial xerrada-debat, entre els agents rurals, arqueòlegs i detectoristes.
En aquest cas el sr. Arqueòleg i agent rural, Adàm Picón, acompanyat del cap dels agents rurals de la Catalunya Central, el sr. Jaume Bosch, ens van fer una presentació en format power-point.
En aquesta presentació, es va parlar sobre l’impacte dels detectors de metalls sobre el registre arqueòlogic, els avantatges i inconvenients dels detectors en àmbit arqueòlogic, i la possible col·laboració entre detectoristes i arqueòlegs en un futur proper.
També es va tractar sobre l’encaix actual dels detectors de metalls dins el marc jurídic català.
En resum, la xerrada va ser molt positiva, ja que es va establir una clara intenció de diàleg i col·laboració conjunta entre arqueologia, agents rurals i detectoristes.
És per aquest motiu, que des de ADC i la FEDD, estem molt agraïts de la presencia dels agents rurals i de l'arqueòleg, per la seva magnifica presentació.
És evident que al llarg d’aquest 2017 es farà una segona reunió, però aquest cop en format de conferència més multitudinària entre administració i detectoristes en una sala d’actes.
Aquestes són noticies molt positives sobre el nostre hobby que ens omplen d’esperances de cara a aquest any nou.
Per això us donem les gràcies a tots i totes per haver vingut al 3er dinar de Nadal un any més i bon any nou!
Gracies!